چه خبر؟

حجاب با حضور مانتو های تنگ ؛ چگونه؟!

بنیاد ملی مد و لباس با اهتمام هنرمندان و دست اندرکاران عرصه طراحی و تولید پوشاک به مدیریت کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری درارائه سبک زندگی اسلامی و ایرانی و در راستای تولید ملی، دومین جشنواره بین المللی مد و لباس را از دهم تا بیستم اسفند ۹۱ برگزار می کند. این در حالی است که دوره اول این جشنواره اسفند ماه سال گذشته برگزارشده بود.

این طور که از فراخوان جشنواره که ۱۶ تیرماه سال جاری منتشر شد برمی آید، هدف از برگزاری این جشنواره ایجاد فضای مناسب برای معرفی برند، ارایه نمونه طرح های جدید متناسب با فصل اول و دوم سال، متناسب با شاخص ها و استاندارد های جمهوری اسلامی، ایجاد ساختار مناسب برای ساماندهی مثلث طراحی، تولید و توزیع پوشاک، زمینه سازی برای کشف استعدادها و خلاقیت های نو، توسعه صنعت پوشاک با ارائه الگوی اسلامی- ایرانی و ایجاد زمینه های همکاری و صادرات با سایر کشورها، ایجاد اشتغال پایدار برای طراحان مد و لباس کشور، زمینه سازی برای آگاهی بخشی آحاد جامعه، ترویج طرح های ملی مناسب با سلیقه ها و در خور شأن والای ملت ایران بر اساس سبک زندگی اسلامی و در نهایت تقدیر از طراحان و تلاشگران پوشاک ایرانی اسلامی است.

قسمت های جدید جشنواره

البته این دوره از جشنواره قسمت های جدید هم خواهد داشت و به گفته شاه آبادی معاون هنری وزارت ارشاد، این جشنواره امسال شامل بخش هایی چون بخش مسابقه (طراحی لباس بانوان، آقایان، کودکان و لباس مدارس)، بخش علمی، دانشگاهی و کارگاه های آموزشی، بین الملل، برندها و فروش، اقوام و استان ها، سازمان ها و نهادها، صنعت و بخش فعالیت هایی فرهنگی و هنری است.

در این میان بانوان با حجاب برای تهیه پوشش متناسب با هنجاریهای اسلامی این روزها با مشکلات بسیاری روبرو هستند. چون بوتیک ها و مراکز خرید سطح شهر پر شده اند از مانتوهایی که با الگوی ترکیه ای بریده شدند و در این میان پیدا کردن مانتو آزاد و متناسب مانند پیدا کردن یک سوزن در بازار کاه است

ماجرای برگزاری نمایشگاه های مد و لباس به اسفند ماه سال ۸۹ باز می گردد. زمانی که نمایشگاه مد و لباس در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد ،یک سری مانتوی مطابق با هنجاری های ایرانی و اسلامی به نمایش در آمد. اما عمر این مانتوها تنها به مدت زمان برگزاری نمایشگاه محدود شد و پس از اتمام آن در هیچ نقطه از شهر ردپایی از آنها باقی نمانده بود.مسئولان وقت کارگروه مد و لباس وزارت ارشاد تصمیم گرفتند که برای برطرف کردن این مشکل در دوره بعدی نمایشگاه که در اردیبشهت ماه سال بعد برگزار شد، از رئیس اتحادیه کشوری پوشاک هم دعوت به عمل آورند تا تضمیمنی برای تولید انبوه آثار ارائه شده یا لااقل برگزیده آثار جشنواره در بازار پوشاک کشور داشته باشند. دوره دوم نمایشگاه سرانجام آذر ماه سال ۹۰ بار دیگر در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد و به گفته ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک کشور، مدل هایی های ارائه شده در نمایشگاه، ابتدا در ۱۰۰ فروشگاه ، سپس در ۶۰۰ مرکز فروش و در ادامه در تمامی مانتو فروشی های کشور عرضه شد.

پس از برگزاری نمایشگاه در آذر ماه سال ۹۰، این بار نوبت جشنواره فجر بود که پذیرای مد و لباس های اسلامی باشد. این شد که اسفند ماه گذشته اولین جشنواره مد و لباس فجر برگزار شد و برگزیدگان در اختتامیه جشنواره در  تالار وحدت، معرفی و تقدیر شدند. اسفند ماه امسال هم دومین دوره از این جشنواره در تهران برگزار می شود.

لباس هایی که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد

برای آگاهی یافتن از نوع پوشش این روزها خانم ها کافی است نگاهی اجمالی به معابر شهر تهران بیندازیم . آن وقت است که با هجوم مانکن هایی روبرو می شویم که در مدل لباس ها و آرایش همه نوع مدی دیده می شود جز مد ایرانی و اسلامی. در این میان بانوان با حجاب برای تهیه پوشش متناسب با هنجاریهای اسلامی این روزها با مشکلات بسیاری روبرو هستند. چون بوتیک ها و مراکز خرید سطح شهر پر شده اند از مانتوهایی که با الگوی ترکیه ای بریده شدند و در این میان پیدا کردن مانتو آزاد و متناسب مانند پیدا کردن یک سوزن در بازار کاه است.

آسیب زایی پوشش نابهنجار

آسیب شناسان بر این باورند که بیشتر مزاحمت های خیابانی که برای خانم ها ایجاد می شود به دلیل پوشش نامناسب خودشان است. البته این مسئله به این معنا نیست که بانوان با حجاب از آزار و اذیت های خیابانی در امان هستند اما لااقل احتمال وقوع این اتفاق ها برای باحجاب ها کمتر است. در نتیجه حجاب بیش از هر چیز برای خود خانمها سودمند است و باعث امنیتشان در اجتماع می شود. اما زمانی که مانتو فروشی ها و مراکز خرید سطح شهر پر هستند از مانتوهای تنگ و کوتاه دیگر چطور می توان انتظار رعایت پوشش را در میان بانوان جامعه داشت.

آسیب شناسان بر این باورند که بیشتر مزاحمت های خیابانی که برای خانم ها ایجاد می شود به دلیل پوشش نامناسب خودشان است. البته این مسئله به این معنا نیست که بانوان با حجاب از آزار و اذیت های خیابانی در امان هستند اما لااقل احتمال وقوع این اتفاق ها برای باحجاب ها کمتر است

ضمانت عرضه مدل های ایرانی و اسلامی در مانتو فروشی ها

مسئله ای که مدتها ذهن مردم را بخود جلب می کرد این بود که نیروهای گشت ارشاد، خانم هایی با پوشش های تعریف شده را دستگیر می کردند اما مراکزی که همین پوشش ها تعریف شده را بفروش می رساندند کماکان به قوت خویش باقی بودند و بدون هیچ مزاحمتی به کار خود ادامه می دادند. در این میان نیروهای انتظامی باید نظارت خود را بر پوشاک عرضه شده در مراکز خریدرا هم افزایش دهند تا پوشش های نامناسب به راحتی خرید و فروش نشود.

مردان هم به فهرست مد و لباس اضافه می شود

اتفاقی که در تمام نمایشگاه های مد و لباس و جشنواره های پیشین فجر رخ داد این بود که تمام آثار ارائه شده در نمایشگاه ها ، پوشاک بانوان بود و هیچ جایگاهی برای لباس های اقایان در این نمایشگاه ها در نظر گرفته نشده بود. اما مثل اینکه معاونت هنری وزارت ارشاد این مسئله را از خاطر نبرده است و در نشستی اعلام کرد که برنامه‌های رعایت عفاف و پوشش در آقایان از سال ۹۲ عملیاتی می‌شود. بنا بر اظهارات وی، برخی از پوشش‌های آقایان با شاخصه‌های ایرانی و اسلامی مغایرت دارد، از سویی بسیاری از کالاهای وارداتی هم تناسبی با فرهنگ ما ندارند اما متاسفانه در جامعه رواج زیادی یافته‌اند.

به هر رو برگزاری چنین نمایشگاه هایی به خودی خود نمی تواند ضمانتی بر اشاعه پوشاک ایرانی و اسلامی در سطح کشور باشد و در این میان این مدیران هستند که با حمایت از مدلهای ایرانی و اسلامی ارائه شده در این جشنواره ها باید ضامن ترویج آنها در سطح کشور باشند تا از این پس مانتو فروش های سطح شهر به جای فروش مدل های ترک و چینی، مدل های ایرانی و اسلامی را به فروش برسانند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن