چه خبر؟

نکات تغذیه ای در فصل سرما

بی شک استفاده از مواد مغذی خوب در رژیم غذایی می تواند فواید مثبتی را در سلامتی بدن داشته باشد و مقاومت بدن را در مقابل بیماری ها افزایش دهد. حال ۱۲ نکته تغذیه ای را برای شما عنوان می کنیم؛

 

 

 

 

▪ آب

 

 

در ماه های زمستان مغزتان کمتر پیام تشنگی صادر می کند اما حتماً از تامین آب مورد نیاز بدنتان مطمئن شوید زیرا زمستان هوا فقط سرد نیست، بلکه خشک هم هست.

 

 

 

 

▪ سایر مایعات

 

 

مراقب آنچه می نوشید باشید. به جز آب، مایعاتی مانند آبمیوه های طبیعی یا آب سبزیجات بسیار خوب هستند. اما سعی کنید از آبمیوه ها و کوکتل های مصنوعی و شکردار که گاهی مملو از خامه هم هستند و میزان بالایی کالری وارد بدنتان می کنند، دوری کنید.

 

 

 

 

▪ ماهی

 

 

ممکن است در طول ماه های زمستان که نور خوشید کمتر می شود با کمبود ویتامین D رو به رو شوید. ماهی منبع بسیار خوبی از این ویتامین و همچنین اسیدهای ▪ چرب امگا ۳

 

 

است که به شما کمک می کند هرگونه اختلالات روحیه را با بالابردن سطح سروتونین در بدنتان از بین ببرید.

 

 

 

 

▪ شکلات

 

 

خیلی ها نمی توانند هوس شکلات خوردن خود را ترک کنند، مخصوصاً در جشن ها و مهمانی ها. اما بهتر است در این زمینه هم انتخاب عاقلانه داشته باشید؛ انواع تیره تر شکلات با محتوی کاکائوی بالا، آنتی اکسیدان بسیار بالایی داشته و انتخاب بسیار خوبی به شمار می رود.

 

 

 

 

▪ آجیل

 

 

وقتی گرسنه تان شد، به آجیل حمله نکنید، فقط یک مشت از آن کافی است. تقریباً همه آجیل ها منبع بسیار خوبی از سلنیوم هستند که برای سلامت ذهن و جلوگیری از افسردگی مفید است.

 

 

 

 

▪ دانه ها و غلات کامل

 

 

فیبر موجود در گندم، جو، نان های دانه کامل و برنج تاثیر محافظتی برای سلامت قلب و سیستم گوارش بدن دارند. از خوردن غلات و دانه های فرآوری شده خودداری کنید زیرا قسمت اعظم مواد مغذی موجود در آنها در مراحل مختلف فرآوری از بین می روند.

 

 

 

 

▪ ماست طبیعی

 

 

ماست حاوی کشت باکتری های فعال است که به شما برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان در زمستان کمک می کند. به جای ماست های مصنوعی یا طعم دار، ماست ساده کم چرب را انتخاب کنید؛ برای خوشمزه تر شدن آن می توانید انواع میوه های تازه را هم خرد کرده و داخل آن بریزید.

 

 

 

 

▪ مرکبات

 

 

نارنگی، پرتقال، کیوی، گریپ فروت، انگور قرمز و لیمو سالم ترین

 

 

میوه هایی هستند که می توانند در تمام طول سال بدنتان را تقویت کنند. ویتامین C موجود در همه مرکبات برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل زمستان اهمیت ویژه ای دارد.

 

 

 

 

▪ سبزیجات

 

 

حتماً در طول روز یک وعده سبزیجات در رژیم غذایی تان استفاده کنید. سبزی ها به دلیل داشتن ویتامین بالا شما را در مقابل میکروب ها واکسینه می کنند.

 

 

 

 

▪ فیبر

 

 

برای از بین بردن یبوست در زمستان، رژیم غذایی تان را با انبوهی از فیبر پر کنید. کمی خلاقیت به خرج دهید و برای سالادتان از انواع مختلف میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. اما دقت کنید که برای چاشنی سالاد از سس های چاق کننده و پر کالری دوری کنید.

 

 

 

 

▪ قند میوه

 

 

زایلیتول یا سایر قندهای طبیعی که در میوه ها و گیاهان یافت می شوند، می توانند انتخاب بسیار خوبی برای جایگزین کردن قندهای مصنوعی باشند.

 

 

 

 

▪ تنقلات

 

 

وقتی گرسنه می شوید، به جای اینکه به تنقلات پناه ببرید، یک بشقاب سالاد یا میوه یا یک مشت آجیل میل کنید.

 

 

راهنمایی

 

برای مصرف مواد غذایی در فصل پاییز

 

هوا سردتر می شود، اما انتخاب های غذایی شما می تواند حرارت را بالا ببرد! با تهیه لیست پاییزی زیر می توانید از خوردن در این فصل لذت بیشتری ببرید.

 

 

▪ سیب: ترش یا شیرین، خام یا بصورت پخته شده دلپذیر است. حتماً سیب را با پوست بخورید زیرا دارای ماده اییست که برای قلب مفید است.

ارزش غذایی سیب: مملو از آنتی اکسیدان ها – هر سیب دارای ۴ گرم فیبر مخصوص رژیم غذایی است.

 

 

▪ خرما: که محبوب مردم خاورمیانه است هم می توان بصورت ملایم آن را پخت یا قطعه قطعه در دسر استفاده کرد و داخلش را با گردو یا بادام و پنیر خامه ای پر کرد.

ارزش غذایی: بسیار کم چرب، منبع خوبی از فیبر – منبع خوب پتاسیم

 

 

▪ گریپ فوروت: مقدار ترش بودن گریپ فوروت، تقابل خاصی را در برابر دیگر میوه ها برای آن ایجاد کرده. آن را در کنار سبزی خوردن، همراه با آووکادو و میگو مصرف کنید یا از یک لیوان آب گریپ فوروت مملو از آنتی اکسیدان لذت ببرید.

ارزش غذایی: بیش از ۷۵ درصد مقدار مورد نیاز ویتامین c روزانه شما را دارد – منبع خوبی برای لیکوپن (دانه قرمزی که در این میوه و گوجه فرنگی موجود است و برای جلوگیری از سرطان مفید است) – دارای ماده پکتین است که کلسترول را پایین می آورد.

 

 

▪ کیوی: از این میوه برای افزودن طعمی فصلی به غذاهای خود استفاده کنید و یا همراه با توت فرنگی، طالبی یا پرتقال بخورید. مصرف آن با آناناس نوعی مزه تند ترش می آفریند.

ارزش غذایی: ویتامین c بیشتر از پرتقال دارد – منبع خوبی از پتاسیم و مس

 

 

▪ گلابی: حالت دانه دانه ریز داخل گلابی و آبدار بودنش، میوه خوش طعمی از آن ساخته است. مصرف آن بصورت پخته و آب پز توصیه می شود.

ارزش غذایی: منبع خوب ویتامین c و مس – هر عدد گلابی دارای ۴ گرم فیبر است.

 

 

▪ نارنگی: این میوه مرکب کوچک و خوش طعم بسیار برای طراوت غذاهای پاییزی مناسب است. ترکیب مناسب همراه با نارنگی می تواند بادام، خرما و عسل باشد. به آن سرکه اضافه کنید و یک چاشنی بسیار خوش طعم در انتظار شماست.

ارزش غذایی: منبع ویتامین c منبع بتا کاروتن

 

 

▪ انار: این میوه نسبتاً ترش درون خود منبع بزرگی از آنتی اکسیدان ها را دارد. انار دارای ویتامین c و اسید فولیک می باشد.

 

 

▪ کلم بروکسل: اگر این سبزی را درست آماده کنید، طعم بسیار خوبی دارد. کمی مزه اش تلخ است پس باید آن را همراه با سس دلخواه خود مصرف کنید.

ارزش غذایی: نیم فنجان از آن ویتامین k روزانه شما را تامین میکند اسید فولیک زیاد دارد – منبع آهن است.

 

 

▪ گل کلم: بصورت بخارپز طعم و عطر خوبی دارد اما می توانید آن را در پوره سیب زمینی یا داخل سوپ بریزید.

ارزش غذایی: موادی جهت جلوگیری از سرطان دارد – پایین اورنده کلسترول – منبع خوبی از ویتامینc

 

 

▪ کدو مسما: برخلاف نوع تابستانی اش مزه شیرین تری دارد و چون پوسته ضخیمی دارد می توان آن را برای ماه ها نگهداری کرد. در کنار چاشنی های فصل سرد مثل دارچین و زنجبیل طعم بهتری دارد.

ارزش غذایی: دارای امگا۳ زیادی است – منبع ویتامین a است.

 

 

▪ کدو تنبل: مصرف آن بیشتر از فانوس شبهای هالووین است! طعم شیرین آن برای انواع شیرین پای، کیک و پودینگ مناسب است. دارای پتاسیم زیادی است، یک وعده آن ۲۰ درصد از فیبر مورد نیازتان را برطرف می کند و منبع خوبی از ویتامین b است.

 

 

▪ شلغم: جزو ریشه سبزیجات است و ملایم و مطبوع می باشد و جانشین تربچه و کلم می شود. برای طعم دادن به آن از رازیانه، خرده نان و شکر قهوه ای استفاده کنید. منبع ویتامین c است، برگ شلغم منبع عالی از ویتامین a, k و اسید فولیک است.

 

 

▪ زردک: که می توان از آن در برنج و پوره سیب زمینی استفاده کرد و دارای پتاسیم و فیبر است.

 

نکات تغذیه ای در فصل سرما

 

 

۱۳ راه ارزان برای درمان آنفلوآنزا

 

 

آشپزخانه شما منبعی شگفت انگیز از مواد درمان کننده و شفابخش برای بهبود علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا است که به شما کمک می کنند، سریعتر بهبود پیدا کنید.

 

 

 

 

اکنون که فصل پاییز فرا رسیده با کاهش دمای هوا، وزش باد و آغاز بارندگی، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش پیدا می کند.

 

هرچند برای هیچ یک از این دو بیماری ویروسی درمان مشخصی وجود ندارد اما بی تردید در آشپزخانه شما مواد خوراکی بسیاری یافت می شوند که می توانند به بهبود علائم بیماری و درمان سریعتر آن کمک کنند.

 

 

 

در یک مقاله پزشکی فهرست برخی از این مواد خوراکی مفید و موثر در بهبود علائم آنفلوآنزا و سرماخوردگی ارائه شده که به قرار زیر است:

 

 

 

 

 

۱-

 

 

شربت آبلیمو که دارویی شگفت انگیز برای درمان گلو درد، پاکسازی خون و همچنین نرم کردن بافت های مخاطی است.

 

 

 

۲-

 

 

سوپ مرغ که از قرن بیستم تاکنون به عنوان یک خوردنی برای درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی شناخته شده و واقعا تاثیرگذار است.

 

 

 

۳-

 

 

خردل که موجب کاهش تب، از بین رفتن مواد سمی و کمک به بهبود غشاء مخاطی در ریه ها می شود.

 

 

 

۴-

 

 

زنجبیل که اگر به صورت چای زنجبیل مصرف شود، می تواند به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی موثر میکروب ها را نابود سازد و برای درمان اختلال و آشفتگی معده نیز بسیار مفید است.

 

 

 

۵-

 

 

سیر که یک گیاه فوق العاده مفید هم به لحاظ پیشگیری و هم به جهت درمان علایم آنفلوآنزا و سرماخوردگی به شمار می آید. سیرخام خاصیت ضدقارچی و ضد باکتریایی و همچنین دارای خواص ضدویروسی فوق العاده ای است. متخصصان انگلیسی نیز در چندین آزمایش دریافته اند که سیر می تواند سرعت درمان آنفلوآنزا را افزایش دهد.

 

 

 

۶-

 

 

نعناع

 

که اگر به صورت چای نعناع مصرف شود، می تواند موجب تشدید تعریق در هنگام تب شود. پس از نوشیدن چای نعناع، بلافاصله به رختخواب رفته و خود را گرم کنید تا در اثر تعریق زیاد، تب شما کاهش پیدا کند.

 

 

 

۷-

 

 

روغن کرچک که اگر به شکل موضعی مصرف شده و روی قفسه سینه مالیده شود به باز شدن مجاری هوایی و بهبود گردش خون در ریه ها کمک می کند. برای این منظور قفسه سینه را با روغن کرچک ماساژ دهید. سپس با یک تکه پارچه وال و نازک، روی سینه را بپوشانید و با یک بطری حاوی آب داغ روی سینه را گرم نگه دارید.

 

 

 

۸-

 

 

پرتقال و مرکبات که به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C اگر به صورت روزانه مصرف شوند، طول دوره بیماری را کاهش می دهند.

 

 

 

۹-

 

 

ماست که مشکلات روده ای ناشی از آنفلوآنزا را تسکین می دهد.

 

 

 

۱۰-

 

 

عسل که خواص شفابخش فوق العاده ای دارد و برای درمان سرفه و افزایش توان سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. مصرف آن به همراه آب لیموی تازه و آب ولرم به صورت شربت ضد سرفه، توصیه می شود.

 

 

 

۱۱-

 

 

نمک و محلول آب نمک که می تواند گلودرد را تسکین دهد و خاصیت ضدالتهابی دارد. همچنین شست و شوی مجاری بینی با محلول آب نمک به پاک شدن سینوس ها و جلوگیری و یا درمان احتقان بینی کمک می کند. تمیز کردن مجاری بینی نیز سرعت بهبود عفونت های سینوسی را افزایش می دهد.

 

 

 

۱۲-

 

 

 

آب درمانی که روشی مفید برای افزایش گردش خون است و حمام آب داغ نیز در پایین آوردن تب موثر است.

 

 

 

۱۳-

 

 

مریم گلی نیز به عنوان یک دهان شویه مناسب می تواند در درمان گلودرد موثر باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن